Tekstvak: w

Tekstvak: Afval wordt grondstof

Het Clubhuis van de Speeltuin wordt verbouwd en

we hebben je hulp daarbij nodig!

 

In Speeltuin Weena staat sinds 1990 een kleurrijk en gezellig clubhuis waar alle kinderen uit het Oude Westen kunnen komen spelen, ook op regenachtige dagen. We zijn heel blij met dit fijne clubhuis, maar sommige activiteiten kunnen we nu niet organiseren. En daarom gaan we verbouwen.

 

Er komt een keuken die geschikt is om voor en met kinderen te koken, er komt meer ruimte voor de tweedehands kledingwinkel, en er wordt een foodtruck ingeschoven waardoor de entree van het gebouw duidelijker wordt en het makkelijker wordt om iets te vragen aan de organisatie. De gevel van deze foodtruck, gaan we maken van recyclede PET flessen. Ze worden gesorteerd op kleur, versnipperd en omgesmolten tot geveltegeltjes. Met het gebruiken van dit plastic helpen we een beetje mee met het verkleinen van de Rotterdamse afvalberg. En daar hebben we hulp bij nodig!

 

In de hele maand november kun je je PET-afval inleveren bij Speelcentrum Weena tijdens openingstijden. Let op, alleen PET-afval, zoals bijvoorbeeld een lege waterfles, is geschikt. 

 

Tot snel in de speeltuin!